Sivá je teória, zelený je strom praxe…

Prinášame Vám fotografie z dvoch uplynulých praktických akcií.

ViSPrP 2005

Niekoľko priaznivcov trvaloudržateľnej kultúry prežilo víkend v tvorivej atmosfére víkendového stretnutia priateľov permakultúry na Brdárke. 29. apríla – 1.mája 2005 sme vďaka našim priaznivcom mohli posunúť opäť o krok vpred realizáciu našich plánov. Behom jedného víkendu sme dokončili dva kompostovacie zásobníky, prehodili jeden kompost, posadili sadenice ríbezlí na hranice pozemku, aby mohli slúžiť ako živý jedlý plot; prekopali sme roky neudržiavaný zavlažovací kanál, ktorý kedysi dávno skonštruovali naši predkovia. A v neposlednom rade sme dokončili pneumatikové jazierko pri obecnom penzióne. Dobrý guláš sme si všetci zaozaj zaslúžili…
Veľmi plodne využitý víkend… ďakujeme priatelia účastníci.

Praktický kurz – Kompostovanie

Ľudia so záujmom o zdokonalenie svojich vedomostí týkajúcich sa premeny nepotrebných zvyškov svojich záhrad a kuchyne sa zišli 7.mája 2005 na rodinnej farme Mašekov Mlyn, aby sme im vysvetlili sčasti v teórii, avšak najmä v praxi ako zakladať a ošetrovať záhradné komposty tak, aby prinášali úžitok v podobe finálneho záhradného hnojiva – kompostu. Okrem prevzdušnenia troch hroblí kompostu sme spoločne vytvorili i bioparenisko pre pestovanie teplomiliek a pripravili jazierko pre raky, ktoré tu budú onedlho osadené.
Praktické lekcie kompostovania spestrila návšteva jazdcov na koňoch putujúcich z Nitry do Levíc. Večer mali účastníci možnosť zoznámiť sa so životom netopierov pri pozorovaní preletov týchto tvorov za rozprávania účastníka kurzu – člena skupiny na ochranu netopierov.

Vstúpte do galérie, nahliadnite na synergický efekt užitočných prepojení…

„Fotografie zo spomínaných aktivít“>